Le Jardin Fleuri

Tuinaanleg en onderhoud

Wat doen we?

We voeren het tuinidee van de klant nauwgezet uit. Indien gewenst maken we samen een mooi ontwerp. Wij zijn een fleurige partner vanaf de inspiratie tot en met het snoeien.

Grastapijt

Gras is het visitekaartje van uw tuin. Een gezond gazon begint met een goed voorbereid terrein en de juiste bodemstructuur. Daarom maken we de bodem eerst onkruidvrij, optimaliseren we de afwatering en verzekeren we de vruchtbaarheid van uw grond. Gras zaaien kan vanaf maart tot midden oktober. 

 

Ervan genieten kan het ganse jaar!

 

Met de juiste milieuvriendelijke bemesting blijft uw grasmat stralen en behoudt ze haar mooie groene tint. Gras houdt ervan om regelmatig gemaaid te worden. 

 

Onkruid en mos ontsiert elk gazon. Toch komt het vaak voor. Met vakkundige onkruidbestrijding, gepaste voeding en eventueel bekalken blijven die ongenodigde gasten weg.  

 

Verticuteren 

Zoals gezegd wordt uw grastapijt graag gepamperd, zo heeft het af en toe ook nood aan een grondige reiniging. Organisch afval en afgestorven grassprieten verstikken langzaam maar zeker het gezonde gras. Ook dit is een klus voor je tuinman.

TIP: Gras afrijden doe je best bij matige temperatuur, uw sprieten laat je 4 tot 7 cm lang.
Meer weten?
Wij gebruiken hoofdzakelijk accu-gereedschap. Het voordeel is dat dit stiller is dan materiaal op benzine én milieuvriendelijker!
Meer weten?

Snoeien

Je tuin is ijdel, gun hem op gepaste tijdstippen een verkwikkende knipbeurt.

 

'Snoeien doet groeien', maar het is wel belangrijk hoe je dat doet. Elke soort haag of plant heeft haar specifieke snoeiwijze.
De lente is daar het beste moment voor maar sommige heggen kan je meerdere keren per jaar bijknippen. Hoe beter je snoeit hoe mooier en voller een haag wordt.

Sproeien en beschermen

Sproeien kan nodig zijn om de goede ontwikkeling van planten te waarborgen. Zo genezen we plantenziekten en vermijden we ongewenste plantengroei en ongedierte.

Dat moet natuurlijk met de nodige kennis en omzichtigheid gebeuren.

Wij hebben dan ook een fytolicentie.

Dit is het certificaat van de federale overheid dat aangeeft dat wij op een correcte manier met gewasbeschermingsmiddelen kunnen omgaan.

Tuinverlichting

Niets zo romantisch als een zonsondergang of sterren kijken in je eigen avondtuin. 

Een bladerdak verlichten of struiken accentueren kan aan je tuin een magisch effect geven. Bomen en planten staan graag in de spotlights, tenminste als je de verlichting correct plaatst.

Want het is natuurlijk niet de bedoeling om nachtdieren te storen of lichthinder te creëren. 

 

Wij plaatsen kwalitatieve tuinverlichting die duurzaam en veilig dat mooie kruin, bamboe of weelderige struikgewas uitlicht. 

 

De tuinverlichting kan ook een praktische overweging hebben zoals het aanduiden van een tuinpad of het afschrikken van ongewenst bezoek. In dat geval raden we sensorgestuurde spots aan of lampen met afstandsbediening.
Meer weten?

Terras aanleggen

De leukste plek van je huis is het tuinterras. 

 

Want op je terras is het altijd een beetje vakantie. Velen voelen er spontaan een onweerstaanbare drang om hun BBQ aan te steken en zonnekloppers doen er hun kleurtje op. 

 

Een vakantie moet zorgeloos zijn. En dat is waar je tuinman in beeld komt. Je wil geen regenplassen op je terras en zeker geen barsten of verzakkingen in je lievelingsplekje. 

 

We denken met je mee en geven advies over de mogelijke materialen. Ga je voor het karakter van natuursteen, rustieke klinkers of het zuiders gevoel van een houten terras, alles kan.

 

Stadstuin

Is je tuin eerder klein, dan kan je bijvoorbeeld verticaal werken, met gevelbeplanting. Blauwe regen of druivelaar hebben weinig plaats nodig in de grond en klimmen makkelijk omhoog. Een douche in je tuin kan het plaatje afmaken. 

 

TIP: Zorg voor wat bladmassa in de buurt van je terras. In de schaduw van een boom is het al snel 4°C koeler dan in de zon. Bomen verbeteren ook de luchtkwaliteit.
Meer weten?
Uw tuin afsluiten is specialistenwerk. Maar dat treft want wij zijn specialisten én geven je ook meteen advies over de integratie van bijpassende planten.
Meer weten?

Tuinafsluitingen

Een omheining plaats je vooral om je privacy te beschermen. Heggen staan het dichtste bij de natuur maar vragen natuurlijk wat meer geduld vooraleer ze zichtdicht zijn. Ijzer en kunststoffen zijn ook geschikte materialen voor een mooie afsluiting.

 

Tuinborders

In je tuin is het leuk om verschillende perkjes en gezellige hoekjes te creëren.

 

In een klassieke border rangschik je de planten volgens groeihoogte. 

Bodembedekkers en lage plantjes staan vooraan en afhankelijk van de hoogte kan je dan kiezen voor heesters, bloemen, haagjes enzoverder. Wij werken natuurlijk netjes af met boomschors.

 

Een border bepaalt het karakter van je tuin. Hier kan je los gaan met kleuren, vormen en materialen.

Met het roestbruine cortenstaal kan je de verschillende tuindelen in elkaar laten overlopen.

Dit sterke en veelzijdige product is onze lieveling als het op borders aankomt. Het is een metaallegering uit ijzer waaraan onder andere koper, fosfor, silicium, nikkel en chroom is toegevoegd.

Het heeft dezelfde sterkte als roestvast staal en is helemaal weervast. Door de typische bruine roestkleur past het perfect in elke tuin. Wij gebruiken het dan ook graag omwille van zijn esthetische meerwaarde en veelzijdigheid.
Meer weten?
Een vijver is een klus voor je tuinman.
Meer weten?

Vijver

Een waterpartij in de tuin is fantastisch. Het verfrissende en rustgevende geluid van water geeft je tuin net dat ietsje meer. 

 

Een natuurlijke vijver met enkel planten is veruit het makkelijkst in onderhoud. Je hebt zelfs niet altijd een filtersysteem nodig, want waterplanten houden het water helder. Gezellig en tevens een prettige plek voor libelles, kikkers en padden. Het leven op en rond een plantenvijver is een rijk ecosysteem op zich. 

 

Wil je graag vissen zien in het water dan is een filter wel noodzakelijk. Het vergt iets meer onderhoud maar verzekert je wel van uren kijkplezier.  Onze geschubde vrienden geven aan je tuinvijver een heus 'zen'-effect.

Ontdek onze realisaties